susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

IMG_6924 Jag vet inte hur mycket sanning det ligger i det om man ser till det stora hela, men här nere på Playitas ser man en tydlig trend i att idrottare på hög nivå blir mer och mer medvetna om vad de stoppar i sig. Detta berättade en kock som i princip varit med från start här nere för mig igår. Hit åker nämligen många elitidrottare på träningläger. Triathlonlandslaget har varit här, landslaget i simning, i kampsport och i cykel för att bara nämna några. Det äter, sover, tränar, äter, sover tränar och och behöver såklart se till att de får i sig tillräckligt med bra energi mellan alla träningpass IMG_6923 Jag frågade honom lite om vilka trender han sett och hur önskemålen gällande maten har ändrats och sammanfattningsvis såg det ut såhär.

Mindre åtgång av: Vit pasta, pizza, friterad mat, pastagratänger, ljust bröd, sötad yoghurt, söta frukostflingor och marmelad.

Önskemål från vissa klubbar och ökad åtgång av: Grövre bröd, ris, vanlig kokt potatis, varma grönsaker, naturell yoghurt, nötter, osötad mysli, frön, färsk frukt, ägg i alla dess former och färskpressad juice.

Jättespännande att höra honom berättade även om han själv kanske inte riktigt verkade ha koll på vad som var bättre eller sämre utan gjorde som han blev tillsagd.

Fast ALLA vill ha efterrätt sa han med ett brett leende innan vi skildes åt. IMG_6902 För egen del är jag också klart nöjd med maten här nere. Jag äter frukostbuffé och middagsbuffé varje dag och hittills har jag inte ätit en enda måltid utan att känna mig nöjd med utbudet. Men att hålla energiintaget på en bra nivå är sannerligen en utmaning när man lever såhär. Det är tur att träningen är stor del i vardagen annars hade det garanterat blivit lite för mycket av det goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s