susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

IMG_6917

Sista dagen på kostrådgivarutbildningen idag och tentaskrivning stod på schemat. Efter det min tur att föreläsa om hur man kan göra verklighet av att få jobba med just det som de som gått utbildningen brinner för. Nämligen kost och hälsa. Och SEN åkte champagneflaskan fram.Glada, nöjda och förväntansfulla skålade hela gänget kostrådgivare för en spännande framtid. Gemensam middag efter det och jag skulle gissa att i skrivande stund så firar de fortfarande.

IMG_6936

För egen del laddar jag för den resans sista cykelpass i berg och blåst i morgon med Annelie och Lars. Förutom förhoppningen om bra cykelben och starkt pannben så har jag förberett mina favoritmellanmål som jag brukar ha med mig när jag ska cykla lång och krävande cykling.Man hittar sällan bars och gels i min cykelväska under träning då jag tycker det finns andra alternativ som passar mig bättre.

IMG_3945

Lars in action när han ger mig lite goda råd om simteknik

Den vanligaste energin jag brukar ha med mig är torkad frukt och nötter. Dadlar är min favorit. Hela, torkade, ekologiska urkärnade dadlar. En av anledningarna till att det blir just dadlar, förutom att det ger mig utmärkt snabb energi, är för att vi har gott om dem på vår gård.

Tjugo ton dadlar importerar vi varje år från en ekologisk odling i Pakistan för att hacka och sedan använda i vår mysli. Dadlar är dessutom är rika på kalium, kalcium, magnesium och järn. Just magnesium är ett viktigt mineralämne som många idrottare kan få brist på. Detta kan leda till tex muskelkramper.

Hela dadlar

Så i morgon när några tuffa mil med höga berg, hård vind och hög puls står på schemat passar det här små godsakerna utmärkt som energi för att orka hålla i hela vägen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s