susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Wattbike

Under den här hösten har jag kört alla mina cykelpass på en Wattbike från Concept. En wattbike är är en helt unik träningscykel, designad i samarbete med British Cycling. Wattbiken är extremt exakt. Den mängd energi som förbrukas beräknas utifrån den kraft som läggs på kedjan genom vevarmarna. Informationen mäts 100 gånger per sekund. En fenomenal träningscykeln med exakt och konsekvent prestationsdata och teknik-feedback.(källa: wattbike.com)

Wattbike och jag

Så för första gången i hela mitt liv så har jag under den här hösten lärt mig massor om min egen cykling. Bara det här med rundtramp för att ta ett exempel. Visst har jag hört min grymma tri-vänner prata om det men liksom aldrig fattat exakt hur jag ska jobba med mina ben när jag cyklar. Men nu vet jag. Första gången jag satt på en Wattbike så visade det sig nämligen att det där med dra var visst något jag helt tappart bort på vägen. Att mina muskler på baksida lår behövde stärkas upp blev jag också ganska snabbt varse om.

Själklart finns det inget som går upp mot att cykla ”på riktigt” men för mig har det här verkligen varit den optimala lösningen under höst och vinter med en helt annan utvecklingspotential än när jag kört vinterträning på min trainer.

En reaktion på ”Värdefullt med Wattbike

  1. Malin skriver:

    Häftig. Måstw vatt en kul upplevelse

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s