susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Vinter

Många frågar mig hur tusan jag får tiden att räcka till den träning jag gör. Det får jag inte. Jag TAR den tiden. Precis som med alla andra uppdrag jag har så bokar jag helt enkelt in träningen i almanackan. Det är en utav mina viktigaste söndagsrutiner. Att sätta mig ner med alla mina möten, barnens aktiviteter, färjetider, föreläsningar och förväntad träning. Sen börjar pusslandet. Mitt mål är att hitta rutin där alla moment som ingår i triathlon går att genomföra en vanlig vecka i vardagslivet. Jag kallar det min ”grundvecka”.

Vintervass

I min grundvecka planerar jag alltså inte in den träning som skulle kunna bli av utan den träning som ALLTID kan bli av. Om inte sjukdom eller likande kommer emellan vill säga. Just detta är ett av mina viktigaste träningtips. Att bygga sin träningsplan utifrån sina nuvarande förutsättningar och vad som kommer att fungera i sin egen vardag. Får man sen till några något extrapass så är det bara bonus. Har jag något stort mål i sikte så blir planeringen och prioriteringen såklart ännu viktigare. Men även nu när jag inte har någon Ironmantävling framför mig under 2015 så vill jag inte tappa mina träningsrutiner. Träning för mig får inte vara på eller av. Den ska alltid finnas i större eller mindre utrsträckning.

Istappar

Så idag fanns det ett långpass inplanerat i träningsschemat. För att få till detta hade jag tom skrivit ner exakt vilken tid jag behövde komma iväg på passet för att hinna med allt det andra som fanns på agendan idag. Och helt ärligt, hade inte min planering varit så noggran som den oftast är så hade jag förmodligen inte fått hälften gjort. Detsama gäller under morgondagen. 8.00 lämnar jag mina flickor på skolan och 8.30 rullar jag på färjan mot fastlandet för forsatt färd ner till Fitnesscoachen för att planera vår Frankrikeresa. Så morgondagens cykelintervaller måste helt enkelt ske i svinottan om de ska bli av. Och redan nu vet jag exakt vilken tid jag måste börja trampa för att tiden till alla morgonrutiner ska räcka till.

Så nej, lätt är det inte alltid att få allt att gå ihop. Men i alla lägen så himla mycket värt det.

En reaktion på ”Tid till träning

  1. CarroH skriver:

    Underbara bilder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s