susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

currypytt_med blokal

-Jaha, du är en sån som ”korghandlar”. Precis så beskrev min vän Jane´s man Christopher mitt handlande när vi diskuterade matvanor hemma hos dem för ett tag sen. Korghandlar!? Jag har faktiskt aldrig funderat över hur jag handlar men efter vår diskussion så inser jag det är nog precis så det funkar. Antingen är man typen som med den långa inköpslistan åker och storhandlar någon gång i veckan och fyller vagnen till bredden. Den typen skriver säkert matlista också och har en plan för veckans middagar.Eller så är man som jag. Korghandlaren som i stort sett handlar varje dag och köper inte mer än att det räcker för en middag i taket.

ägg

Men handlar det bara om mat till mig själv så är jag en hejara på att slänga ihop någonting av ingenting. Dessutom finns det några basvaror som jag i stort sett alltid har hemma. I frysen finns i stort sett alltid fisk, fågel och någon form av kött. I kylskåpet finns alltid ägg, keso och färska grönsaker och i skafferiet finns alltid kokosfett och lite olika konserver med bönor. Så jag handlar lite av varje varje dag för att det aldrig ska blli tomt men någon plan för vilken mat det ska bli finns inte. Så idag blev det en liten man tager vad man haver pytt till lunch med kycklinfilé som blev över från i går. Till middag åt vi köttfärsås med ris och olika plockgrönsaker som jag korghandlade innan jag hämtade barnen. Vad det blir i morgon har jag ingen aning om. Men korghandla kommer jag göra i vanlig ordning på väg hem från jobbet.

Vilken typ är du? Storhandlaren eller korghandlaren?

4 reaktioner på ”Korghandlaren

 1. Åsa skriver:

  Jag är nog oxå en korghandlare. Kanske är det ett släktdrag😂.

  Gilla

 2. Malin skriver:

  Har varit en korghandlare men blivit en stor/veckohandlare. Så mucket smidigare faktiskt. Jobber väldigt olika tider s det är skönt för både mig o min man att vi vet vad som sk vara till middag på kvällen. Den somr hemna först kan börja förbereda istället för att klia sig i håret o sen bara sta mackor 🙂

  Gilla

 3. Mariette skriver:

  Garanterat älskade döttrar är ni skadade från er barndom..
  Vi hann precis till mejeridisken innan tjatet kom…är vi klara nu, är vi klara nu då, men om vi ska ha mer då får ju inte vi plats i vagnen…..Fortsätt ni korghandla mina fina döttrar, så tar vi mer när jag är med 👍
  /Mams

  Gilla

 4. CarroH skriver:

  STORHANDLARE!!!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s