susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Har ni hört talas om Self Myofaschial Release?Jag gissar att ni har det för jag verkar vara sist med att inse hur effektivt man med olika redskap kan uppnå liknande effekter på kroppens muskler, senor och ligament som av vanlig massage. Jag inser såklart att ett besök hos en massör är att föredra för att både kunna gå djupare och punktbehandla. Men som ett komplement tror jag verkligen att SMR kan vara bra. Så när Mia tipsade mig om att köpa en Foamroller för att kunna jobba med mina extremt stela benmuskler, min spända nacke och ömma ländrygg så gjorde jag det. En fin rosa rulle av den något mjukare varianten fick följa med mig hem från Concept och jag ska villigt erkänna att jag på vägen hem med rullen i baksätet funderade över hur mycket rullande det skulle bli. Men jo, den ligger inne på vardagsrumsgolvet och sen jag köpte den har jag mer eller mindre använt den varje dag.

Jag har en tendens att bli väldigt spänd i nacke, axlar, rygg då jag ofta sitter vid köksbordet och jobbar som egentligen är lite för högt för att det ska bli en bra sittställning. Då är det otroligt skönt att ”rulla igenom” ryggen ordentligt innan jag går och lägger mig. Idag efter att ha tittat på det här klippet på youtube jobbade jag igenom benen också. Aj, vad ont det gjorde på sina ställen. Men ändå ”sköntont” på något sätt. Så jo, den är lilla investeringen i ett redskap för hemmabruk var helt klart värt varenda krona.

2 reaktioner på ”Self Myofachial Release-Sportmassage med redskap

  1. Jag har också en rulle hemma, av samma anledning, jobbar mycket hemifrån och då blir det sittandes vid köksbordet. Så galet sköntont att ta en paus och rulla lite. Fast när man går loss på benen är det allt annat än sköntont, ibland är jag så öm att jag vill gråta.

    Gilla

  2. Susanne Dalsätt skriver:

    Håller med Elna. Benen kan verkligen göra obeskrivligt ont. Men de säger ju att det släpper om man jobbar på regelbundet.

    Hoppss det stämmer 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s