susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Fruktmix Fredagsmys verkar vara mer en regel än undantag i de allra flesta familjer förutom den här. Om man med fredagsmys nu menar att man äter något speciellt. Tex taccos. Jag vet inte riktigt varför vi inte skapat någon rutin kring att just mysa med något att äta på fredagar. Kanske mitt bristande intresse för matlagning som återigen är orsaken. Middag äter vi såklart men inte något speciellt bara för att det är fredag. Däremot är fredagar kvällen då vi verkligen samlas i soffan och spelar spel eller tittar på något program på tv:n tillsammans. Och visst händer det att vi slår till på att göra en fin fruktsallad eller något annat lite extra om förslaget kommer upp. ChokladbräckSom idag när Moa ville chokladdoppa dadlar. Ett initiativ som slutade med att vi alla tre engagerade oss i en god efterrrätt till Let`dance. Moa doppade dadlarna och jag och Melina gjorde chokladbräck eller vad man nu kallar det. Vi smälte helt enkelt 70%-ig choklad i ett vattenbad som vi sen bredde ut på ett bakplåtspapper. Sen strösslade vi över vår egen Frukt & Nötmix och lite flingsalt. Hela plåten fick stå utanför dörren och stelna en stund innan vi bröt chokladen i lagom stora mumsbitar. Inte den mest avancerade efterrätten kanske men fullt tillräckligt för vår variant av fredagsmys.

2 reaktioner på ”Vår variant av fredagsmys

  1. Anna Jansson skriver:

    Vad lustigt, jag tänkte på att göra chokladbräck med er frukst&nötblandning härromdagen men kom aldrig riktigt till skott…

    Gilla

  2. Susanne Dalsätt skriver:

    Det blev grymt bra faktiskt. Men missa inte flingsaltet. Bra brytning mot det söta 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s