susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Svartvittnykollektion

Jag har enbart min fina vän Marie att tacka för inspirationen till dagens tröskelpass. Just de passen har lyst med sin frånvaro i min träning den senaste tiden. Kanske för att jag har svårt att få till så många löppass som jag vill men för att vara helt ärlig så är dessa passen de jag har svårast för. Jag älskar att springa långt och långsamt och jag kan också tycka att det är kul att springa superkorta, stenhårda intervaller. Men att springa som jag gjorde i dag 3×10 minuter precis på gränsen till att kroppen börjar bilda mjölksyra kan man inte kalla myspass direkt.

Syftet med passet är helt enkelt att förbättra kroppens kapacitet att arbeta under längre tid utan att producera mjölksyra. Ett kvalitetspass som är ett viktigt inslag i träningen för den som vill förbättra sin kondition och och bli en snabbare löpare. Jag har ju inget specifikt mål just nu men någon gång vill jag göra 3.40 på maran och 45 minuter på milen. När det ska ske vet jag inte riktigt än men de tankarna peppade jag mig med idag när jag efter en rejäl uppvärmning brände av mina 3×10 minuter i tröskelfart.

Och kanske är det så att de där ”önsketiderna” inte är så himla långt borta trots allt. Ska kika lite i vårens tävlingskalender och se vad jag kommer fram till.

En reaktion på ”Tufft med tröskel

  1. Chatrine skriver:

    Känns riktigt härligt att jag – numera en riktig sköldpaddelångsam löpare faktiskt har klarat milen på 43 minuter! Att det är måååånga år sen kan du säkert räkna ut men jag väljer att det räknas ändå 🙂
    Mitt mål för milen idag ligger faktiskt på betydligt lugnare 56 minuter. Milen är en sträcka som jag sällan ”får till” bra nämligen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s