susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

rf-lg

Bild lånad av Garmin

Brukar ni träna med pulsklocka? Jag tränar nästan aldrig utan min Garmin Forerunner 910x men av någon anledning så tappar jag bort det där med pulsstyrd träning emellanåt.  Maxpuls test har jag gjort, även om det var ett tag sen nu, och mina pulszoner har jag ganska bra koll på. Men lägger ett träningspass helt efter pulsen gör jag i pricip aldrig. Många använder pulsklocka för att de att de inte ska köra för hårt under sina lätta pass medan jag gör det i motsatt syfte. Jag använder tex oftast min pulsmätare när jag ska köra cykelintervaller i svinottan. Då kan det vara oerhört värdefullt att veta hur mycket jag behöver jobba upp pulsen för att få full effekt av träningen.

ad-01

Jag har dock förstått att pulsen kan variera oerhört beroende på värme, kyla, vätska, återhämtning osv. Så jag skulle gissa att vill man bli expert på sin egen puls så bör man jobba med det verktyget ett tag. Jag fick den här boken i handen idag och känner mig extra peppad att lära mig mer om att träna med pulsen som verktyg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s