susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Jag vet inte hur mycket jag både läst och hört om det där med att köra Tabata-intervaller men aldrig någonsin testat det själv. Tabata är en form av högintensiv intervallträning som kan ge god effekt på både det anaeroba och aeroba systemet. Du kan alltså utöva den här formen av intervaller både vad det gäller styrka och kondition och det finns studier som visar att du bara genom fyra minuters höginternsiv träning kan goda resultat. Jag är inte särskilt påläst i ämnet, så mer ska jag inte gå in på det.

Hantlar Friskis

Men när jag idag laddade för lite högintensiv träning på löpbandet bestämde jag mig för att avsluta med 8 stycken 20 sekunders sprintar med 10 sekunders vila. Nu hade jag ju visserligen kört ganska hård löpning innan de avslutande intervallerna men jösses vad det brände i benen när jag tryckte på för ALLT jag var värd i 20 sekunder. Helt klart ett effektivt sätt att få hjärtat och muskelfibrerna i benen att arbeta ordentligt och sannerligen tidseffektiv om agendan är överfull och tiden är knapp. Det här kommer jag garanterat köra igen.

2 reaktioner på ”Tufft med Tabata

  1. Anna Jansson skriver:

    Jag brukar avsluta intervallpass med en tabataomgång. Då har man verkligen krämat ur allt!

    Gilla

  2. Susanne Dalsätt skriver:

    Precis så kände jag idag Anna. Utmärkt sätt att krama ur ALLT😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s