susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

 

IMG_1478

Vaknade av mig själv före resten av familjen och planenligt klev jag mer eller mindre ur sängen och i löparkläderna. Tassade ner för trappan till köket på lite stelare ben än vad jag önskat. Torsdagens benpass på gymmet tog visst rätt bra ändå även om jag just då inte tyckte att jag lyckades fokusera som förväntat. Då var fokuset betydligt bättre under dagens löppas. Hade helt klart för mig i huvudet var jag skulle uträtta. 7 km tröskelträning med ett upplägg som såg ut som följande. Joggade lätt i 1 km och ökade sedan upp tempot till vad min vän Marie hade kallat bekvämt obekvämt. Jogga i mellanmjölksland kan jag göra lätt som en plätt men de här passen kräver att jag rycker upp mig ordentligt och fokuserar på uppgiften. Matade på i mitt bekvämt obekväma tempo i 4 km. Drog ner på farten och joggade lätt i 3 minuter innan jag tryckte på igen under ytterligare 3 km. Avslutade med att jogga ner i 1 km.

IMG_1472Det mest positiva för mig med att få upp farten är att även löptekniken blir bättre. Kanske för att jag koncenterar mig mer på en stolt hållning, foten under kroppen, kort kontaktyta och att komma ”upp” i löpningen eller hur jag nu ska kalla det. BÄSTA passet på väldigt länge. För helt ärligt så är jag usel på det där med målmedveten träning när jag inte har något mål. Tränar gör jag ju såklart men kvaliteten på passen kan i vissa fall diskuteras. Det finns dock ett stort mål till nästa år och planen är att på allvar styra upp träningen inför det i Augusti. Fram tills dess får jag försöka njuta av att kunna tränar lite vad som känns bra för dagen även om det kanske blir lite för mycket i mellanmjölksland ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s