susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

IMG_8020Det finns så oerhört mycket bra att berätta om årets Sommartåg att det är princip omöjligt att göra det utan att låta ”klyschig”. Vad sägs om glädje, gemenskap, utmaning, endorfiner, sol, skratt, svett, sommar och 44 helt fantastiska kilometer i löparskor. Det är finns inget annat sätt att beskriva min och många andras upplevelse av tåget i helgen. IMG_8031 IMG_5042Foto: Henrik Pehrson

Vi arrangörer hade växlat upp lite i år för att verkligen leverera en upplevelse utöver det vanliga. I samarbete med Äppledalen bjöds det på jordgubbar och äpplemust i en utav depåerna utanför Min Stund hos Hanna i Kaxholmen. Vi fick även möjlighet att springa en sväng i denna magiska dal. Nytt för i år var också att vi fikade på Grafitgrå som hade styrt upp ett utmärkt mellanmål i en alldeles spektakulär miljö. Grafitgrå är nämligen inte bara ett fik utan även en helt fantastisk inredningsbutik. IMG_5048Foto: Henrik Pehrson

När vi stannade där hade vi 18 kilometer i benen och det är faktiskt efter det här stoppet som kampen börjar för de allra flesta. Det är också efter det här stoppet som de allra flesta distansrekord börjar bockas av. Så även i år. Ni vet, det händer något med människor när stämningen i en grupp är hög och ett peppande ord aldrig är långt borta. Men av alla distansrekord som slogs i lördags så var det ETT som berörde mig mer än allt annat som hände denna helgen. Världens starkaste lillasyster, som var med på tåget för allra första gången, levererade på ett sätt jag knappt trodde var möjligt. IMG_8035Fotot: Anders Dalsätt

Ni som hängt med ett tag på här vet vad hon har gått igenom. Kampen mot en hjärntumör med allt vad det innebär. Operation, cellgifter, strålning och en svår hjärntrötthet. Men min urstarka lillasyster har alltid varit en övervinnare och i lördags var hon starkare än någonsin. Minst en mil hade hon bestämt sig för att vara med. Men milen blev, 13 km som blev 18, 21, 28 och slutligen 33 km! 33 KILOMETER!!! Jag grät en skvätt i smyg bakom min stora solglasögon när hennes makalösa distansrekord var ett faktum. IMG_8185Foto: Anders Dalsätt

Precis som förra året rundade vi av tåget på Persgården. Anders hade dukat upp en härlig mellanmålsbuffé med mysli, strödadlar, yoghurt, och kaffe till oss när vi med 44 km i benen avslutade löparfesten Persgården. IMG_8184Fotot: Anders Dalsätt

Men själva festen slutade såklart inte där. En snabb dusch var väl i princip vad vi hann med innan nästa fest drog i gång. Grillbuffé på WHK och givetvis en hejdundrande efterfest med waka waka långt in på småtimmarna. 11665432_10153393206585460_3311346586884108113_n Innan detta tåg hade jag en liiiiten tanke om att detta kanske var det sista tåget. Jag hade en tanke om att det kanske var dags att tänka om och tänka nytt. Men nej, det är verkligen omöjligt att inte vilja göra om detta igen och igen och igen och igen. Så kära löparvänner, vi har faktiskt redan nu börjat planera för nästa tåg. Skriv in den 5:e December i almanackan för då kör vi så det ryker igen!!! 11667383_10153393198510460_1265013052924119494_n Men innan jag avslutar så måste jag bara få säga TACK. Stort TACK till alla inblandade i Äppledalen för att ni verkligen såg till att sätta gudlkant på vårt Sommartåg i år. Tack till Peax för fantastiska bilder. Tack till Henrik för att du år efter år håller ställningarna i partygruppen. Tack också till Maries magiska mamma som såg till att vi fick den allra lyxigaste energidepån på vägen. Tack till min älskade pappa som har kört följebilen så många gånger att jag tappat räkningen. 11403351_10153393144515460_5181186687332691005_n Tack till Henric Strandberg på WHK som lånade ut sin lada så vi kunde dansa hela natten. Tack mina älskade vapendragare Marie och Alex. Det finns inga i hela världen jag hellre vill göra detta med än er två. IMG_8033 Och sist men inte minst. Från mitt hjärta det allra största tacket till alla fantastiska Sommartågare som var med och gjorde Sommartåget 2015 till magisk dag från första löpsteget till sista dansen framåt natten. Waka, waka vi ses den 5:e December :-)!!! Rasmus

4 reaktioner på ”Sommartåget 2015-en solskenshistoria

 1. annamjansson skriver:

  Åh vilken härlig lördag ni fick!! ❤️️

  Gilla

 2. Sofie skriver:

  Åå vad härligt!! Såg när ni sprang förbi Statoil i Gränna, jobbade nämligen då.. 😉
  Kram

  Gilla

 3. CarroH skriver:

  Var håller Mirre hus????

  Gilla

 4. Susanne Dalsätt skriver:

  Hon jobbar stenhårt med sitt företag Team Nordic Trail 🙂

  http://www.teamnordictrail.se/

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s