susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

DJI_0019 Jag vet inte hur många gånger jag kollade väderappen i min telefon den här veckan. Jag ville så innerligt att vädergudarna skulle visa sig från sin bästa sida. Inte för att att jag någonsin trodde att de anmälda till Visingsö Open water skulle banga för lite sämre väder. Men upplevelsen att simma i Vättern kan vara så oerhört olika beroende på väder, vind och vattentemperatur. IMG_9951 In i det sista såg det ut att bli precis så fint som jag hade hoppats på. Sol, nästan vindstilla och vattnet verkade hålla en behaglig temperatur. Så när jag vaknade på själva eventdagen trodde jag nästan inte min ögon när jag såg en igenmulen himmel och ett Vättervatten som såg stökigt ut. Men eftersom just väder är det minsta man kan påveka var det bara att släppa det hoppas på att mitt grymma gäng som var på ingång garanterat skulle se det som en utmaning och köra hårt ändå. IMG_8712 IMG_8721   På ganska exakt utsatt tid drog vi igång med infomötet och sen vandrade vi i gemensam trupp ner mot vattnet. Stämningen var avslappnad men ändå upprymd och inget snack om att det fanns en del nerver med i bilden. Men en sak som jag verkligen slogs av när vi promnerade ner mot starten var hur det båda pratades och skrattades i ledet. Det snackades simning, triahlon, utmaningar och äventyr på ett sätt som garanterat aldrig hade existerat på en riktig tävling. Och det kanske är just därför jag äskar att arrangera event av det här slaget. Där upplevelsen, utmaningen och träningsglädjen kommer långt före prestation och presige. IMG_8752 IMG_8771 Nere vid vattenbrynet valde vissa att kliva ner och känna lite på vattnet medan andra stod kvar på land ända till startsignalen gick. Startsignalen i form av en liten visselpipa som jag hade lånat av Peter. Enkelt men ändå effektivt och så länge som jag står som ensam arrangör så kommer utvecklingstakten av det här eventet förmodligen inte vara enorm. Och frågan är om den behöver vara det. Det är kanske just det enkla och prestigelösa som lockar med den här typen av event. IMG_8801 IMG_8820 Tillslut räknade jag ner, blåste i visselpipan och under glada hejarop kastade sig alla i vattnet och drog iväg. Helst av allt hade jag såklart velat vara en av dem och in i det sista var det min plan. Men när jag insåg att allt runt omkring verkligen krävde en minutiös planering och kontroll på allt runt omkring bestämde jag mig för att finnas tillhands för alla från starten i simningen till sista löpsteget. Simmomentet är annars det som står i fokus under den här dagen men eftersom det är så många triathleter som kommer så vill jag givetvis erbjuda möjligheten till att båda cykla och springa efter simmet. IMG_8824 Erik När siste simmare var ur sikte kastade jag mig ner till målgången där vi inte behövde vänta länge innan första man kom farandes genom vattnet. Jag tror vi var ganska många som redan innan vi kunde urskilja något annat än en orange badmössa visste vem som skulle vara först ur vattnet. Mycket riktigt, ensam i täten kliver Kung-Erik upp på land och ser i det närmaste oberörd ut även att vattnet vid det här laget har blivit ännu stökigare. IMG_8832 IMG_8967 IMG_9119 Sen blev det bara värre. Det kändes som vattnet bara blev stökigare och stökigare och det var flera ganska tilltufsade simmare som en efter en kravalde sig upp  ur vattnet. Och det är ju just det som är utmärkande för Vättern. Den kan vara extremt nyckfull och växla från kav lugn till stormig och svårsimmad. Men mina krigare slogs mot vågorna där ute och var om möjligt ännu mer nöjda med sin prestation när det väl kom i land. IMG_9053 IMG_9058 Sen väntade cykel för en del, bara löpning för andra, både och för den som vill det och bara skönt i chill i gräset för den som kommit till ön för just själva simningen. Så jag tror klockan var strax efter fyra innan jag samlade ihop de sista sakerna från växlingsområdet och ganska trött men väldig, väldigt nöjd som sista man lämnade växlingsomårdet. IMG_9050 Satt kvar en lite kort stund i bilen innan jag klev ur på hemmplan och vekligen kände in hela dagen. Trots en kämpig simning så blev allting precis så bra som jag hade önskat mig. Feedbacken har varit fantastisk och jag kan inte känna annat än en enorm tacksamhet över vad jag fick vara med och skapa tillsammans med alla dessa härliga atleter. IMG_0022 Så TACK alla som kom för att ni såg till att Visingsö Open water blev en helt fantastisk träningsdag. TACK också till alla mina underbara funktionärer som ställde upp och ägnade nästan hela er lediga lördag åt det här. TACK till Cissi på Campvisingsö för att du ALLTID ställer upp. TACK till min samarbetspartner Speedo som bidrog med grymma simglasögon och väl synlig badmöss. TACK till Per som tog mängder med bra bilder. TACK till Isac på Photowe som fångade hela dagen på film.  Ser otoligt mycket fram emot att få se det färdiga resultatet. _MG_5129 Nu ska jag försöka landa lite efter det här. Men som ni alla vet så dröjer det inte länge innan nästa projekt är på gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s