susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Raw food 1Det finns väl ingen mat som är så vacker som Raw food. Den översta tallriken är från lunchen i går på My Yoga i Jönköping och bilden under är från en annan lunch på Open New Doors i Göteborg. På båda ställena har jag avslutat min lunch mer inspirerad än när jag kom. De som driver Raw Food ställen gillar inte bara att laga mat utan brinner för näringslära och har en väl grundad tro i vilken typ av mat som kroppen mår som allra bäst av. Själv äter jag inte helt enligt någon lära förutom den som vi har skapat här hemma. Skulle jag summer den på något sätt så skulle jag säga att vi äter hel och ren mat lagad från grunden. Socker, mjöl och halvfabrikat finns inte i våra skafferier även om vi absolut inte är några renlevnadsmänniskor fullt ut. Men jag brinner ju för hälsa och älskar att servera bra och näringrik mat till min familj.

Raw food 2Men eftersom matlagning aldrig har intresserat mig något vidare försöker jag finna inspiration på andra sätt. För ett tag sen körde vi Paleoutmaningen  här hemma under 30 dagar vilket definitivt ledde till både mer inspiration och fler uppslag till goda näringsrika rätter. Men nu är jag sugen på att introducera lite mer Raw food. I min bokhylla står den här fina boken av duktiga Joefin Jäger som jag  ännu inte lagat något ut. Som vanligt så måste jag ha en plan för att saker och ting verkligen ska bli av så min plan är att styra upp en Raw Food-rätt till middag varje tisdag i några veckor framöver. Så har ni några tips om fina Raw food-sidor med inspirerande recept så får ni gärna dela med er dem till mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s