susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

IMG_0651Precis så beskriver vi Persgården på vår hemsida och det är också så vi hoppas att man ska uppleva det när man kommer hit. Under helgen som var levde vi i allra högsta grad upp till vår ambition då vi arrangerade löpevent på lördagen och syrade grönsaker inne i fabriken på söndagen. I 33 år har Lasse och Inger ( som vi köpte gården av) styrt upp denna oerhört uppskattade tillställning som drar fulla hus år efter år. Den här gången var Anders med och fick lära sig allt om hur man gör och hur vilka fantastiska hälsovinster man får med sig genom att äta syrade grönsaker.

IMG_0654

Syrade grönsaker innehåller probiotiska bakterier som hjälper till att balansera tarmfloran. Probiotiska bakterier bidrar också till ett stärkt immunförsvar och kan minsk mängden cancerogena ämnen i tarmen. Just nu har vi två stora burkar med syrad vitkål i ett mörkt skafferi som precis påbörjat sin syrningsprocess. De två första dagarna ska burken stå mörkt i 22 grader för att få igång syrningen. Sen följer åtta dagar i ca femton grader för att sen ställas i kylskåp i fyra till sex veckor innan hela processen är klar och kålen färdig att ätas.

IMG_0655

En ganska omfattande process för att så småningom få njuta av dessa nyttigheter. Men helt klart värt och garanterat något vi kommer att fortsätta med här hemma.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s