susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

image

Ni som har hängt med ett tag på bloggen vet att jag sedan några veckor tillbaka har växlat upp min träning ordentligt och kör mer målfokuserat än på länge. Att göra på detta sättet har alltid passat mig väldigt bra. Perioder av fullständig fokusering och kompomisslös målmedvetenhet varieras med perioder då träningen sker utan vara sig en tydlig plan eller mot något visst mål. I tre år i rad låg mitt fokus på Ironman. 2012,2013 och 2014 tränade jag otroligt målstyrt och fokuserat från Januari till Augusti. 2015 däremot valde jag att inte träna mot något mål alls vilket kändes helt rätt där och då.

_CRJ3084Men just nu njuter jag i fulla drag att vara på g igen och varje söndag styr jag upp träningen i en alltid lika full agenda. Men ni vet ju det där med att ALLT går om man vill det tillräckligt mycket och sen i början av Okotber har det mesta gått enligt plan. Eller kanske inte helt enligt plan. Ibland har jag fått lägga om ursprungsplanen lite men ändå lyckats genomföra det jag hade tänkt från början.

Background3För med siktet på Jönköping 70.3 i Juli och Rockman Augusti så är det en hel del träningstimmar som ska genomföras.  Jag varierar min träning i mängd, längd och intensitet från vecka till vecka men grunden är nästan densamma. Jag simmar två dagar i veckan, jag kör wattbike två dagar i veckan(varav ett pass avslutas med en kort löpning), jag springer två dagar i veckan och jag tränar styrka två dagar i veckan. Som ni förstår krävs en ”powerplanering” för att få ihop livet som egen företagare och småbarnsmama med målet att inte låta träningen ta för mycket tid av familjen.

Så hur gör jag då för att få ihop den ekvationen. Såhär har jag styrt upp den här veckan.

Måndag: Styrka på morgonen innan dagens första mötet. Simning på lunchen.

Tisdag: Wattbike i tvättstugan innan någon annan har vaknat. Uppstigning 05.15. På plats på cykeln 5.30. Färdig 6.30. Dusch och redo för att få liv i mina flickor 6.45

Onsdag: Styrka. Egentligen skulle jag vilja få in simning här men det funkar inte så den får flyttas till fredag.

Torsdag: Wattbike 1h 30 min. Samma upplägg som tisdag men jag får nog kliva upp klockan 05.00 skulle jag tro.

Fredag: Simning i svinottan i Stockholm då jag är där på jobb. Här blir det också 50 min Easy run på lunchen. Det är egentligen ett möte men personen jag ska träffa har också svårt att få ihop det så vi springer istället för att sitta på kontoret.

Lördag: VILA och julmarknad på Persgården

Söndag: Löpning

Som ni ser. Det krävs lite planering för att få in träningen i livspusslet.

Men glömt inte bort. YOUR ONLY LIMIT IS YOU!

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s