susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

imageJag har hittat två sätt som hjälper mig att landa rätt när det gäller syftet med mina löppass. Den ena strategin handlar om hur jag ska lyckas få mig själv att kliva ur min comfortzone och köra så hårt som jag behöver för att verkligen förbättra min syreupptagningsförmåga. Det verktyget kallas puls. För en mellanmjölksjunkie som mig så har jag lätt för att överskatta min ansträgning och tycker att jag jobbar hårt när jag egentligen behöver jobba ännu hårdare för att utvecklas. Nu behöver jag inte fundera över det längre. Jag vet EXAKT i vilket pulsintervall jag behöver ligga beroende på syftet med träningen. Givetvis kan även pulsen spela en ett spratt emellanåt eftersom den kan påverkas av många faktorer men när man väl börjar lära sig sin kropp vet man hur man ska tyda signalerna.

imageMin andra strategi handlar om lyckas springa lugnt. Och då menar jag riktigt lugnt. För precis lika svårt som det kan vara att ta ut sig ordentligt kan det vara att springa riktigt långsamt. Mitt sätt att för lyckas med det är att lämna klockan hemma. Detta är min högst personliga strategi för att jag vet att jag lätt driver upp tempot när klockan sitter på armen. Syftet med de här strategierna har ni redan räknat ut. Att inte hamna i det där mittemellanläget som jag gärna gör när jag mest springer för att må bra och för att jag älskar att springa.

imageJag springer givetvis för att må bra nu också men med ganska höga mål framöver så är det viktigt för mig att utvecklas. Så mitt tips till er är just detta. Se till att springa hårt när du ska springa hårt och se till att springa lugnt när syftet med passet är uthållighet och återhämtning. Fastna inte i ett mönster där allt är mittemellan. Där händer det inte mycket med utvecklingen. Fråga mig som fastnat där flera gånger om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s