susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

HagavägenBild: Anders Dalsätt

Så här vacker var vintern medan jag var borta. När jag kom hem igen fanns det ingenting kvar. Men ska jag vara riktigt ärlig så spelar det ingen roll. När jag rullade in på Hagavägen efter två veckors frånvaro fanns det inte ett spår av snö kvar och det kändes nästan som det var vår i luften. Brygga.jpgBild: Anders Dalsätt

Jag längtar till våren. Nästan ännu mer nu efter att ha fått en hel del fina cykelmil i benen i bergen på Playitas. Dessutom kändes cykling riktigt bra redan under första passet den här gången. Jag brukar annars känna mig i ganska dålig form under denna tiden på året. Det är som att jag tappar stinget lite under hösten när mina mål känns långt borta och trainer i tvättstugan blir långtråkigt. Men jag tackar Wattbiken, min coach Clas och min lite mer målinriktade träning under den här hösten för att jag lyckats bevara en någorlunda bra cykelform sen i somras.

CykelkurbitsDe här veckorna på Playitas är guld värda för mig på många sätt. Inte minst träningsmässigt även om min vistelse där egentligen inte alls har för avsikt att boosta min träning. Jag är främst på Playitas för att jobba. Dels föreläsa på Pauluns Kostrådgivarutbildning men också för att jobba med andra projekt som innebär många administrativa timmar. Att då ha utmärkta omgivningar för träning utanför dörren är givetvis oerhört uppskattat den här tiden på året och cykel är det jag brukar satsa på mest.

AtlantenPå Playitas är det aldrig ”lätt” att cykla då varje runda alltid bjuder på flera utmanande berg med branta backar. Men siktar man på en Ironman som jag gör just nu så vill man givetvis inte ha lätt och det jag har fått träna lite extra på under de här veckorna är tålighet. Med det menar jag att bita ihop under många långa svettiga pass och hålla fokus när ork och energi känns som bortblåst.

IMG_9207Ett utmärkt exempel på det var när jag cyklade sexton mil med triathlonförbundet. Vi cyklade åtta mil till staden Corralejo och sen skulle vi cykla hem igen. Någonstans på vägen hem börjar vi bli riktigt trötta och höll inte ihop klungan som vi behövde göra för att hinna hem innan mörkret föll. Vår grymma ledare Maria samlade då ihop oss och peppade och oss till tusen att bita ihop, utstå lite smärta och våga kliva långt utanför comfortzone.

GängetcykelDär och då hände det verkligen något med oss alla. Vi tog oss samman, bet ihop, slutade prata och fokuserade fullständigt på att hålla ihop cyklingen hela vägen hem. Känslan efter ett sådant pass är nästan obeskrivlig. När man trött, mör och helt slutkörd får kliva av cykeln och inse att det gick ju trots allt.

BianchiSå efter årets Playitasveckor tar jag med mig flera nya insikter varav det där med att träna sin tålighet är en oerhört viktigt del för mig. Tiden går fortare än man tror och nu gäller det att ta vara på alla dagar fram till sommarens tävlingar. Mål, motivation och träningsplan finns redan. Nu är det bara det där med att jag och mina hjärnspöken ska komma överens om att träning utanför min comforzone kan är rätt väg för framgångsrik utveckling.

3 reaktioner på ”Att träna på tålighet

 1. Martina skriver:

  Som att läsa om sig själv ibland även om vi är på helt olika planeter när det gäller våra mål 😉 men kan riktigt känna dina ord nå rakt in om du fattar:)

  Gilla

 2. Susanne Dalsätt skriver:

  Glöm inte bort att jag varit PRECIS där du är nu Martina. Så vill du komma dit jag är så är det bara att fortsätta framåt 😉

  Gilla

 3. Martina skriver:

  Du är fantastisk! Och ger upp det gör jag aldrig!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s