susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

IM-gängetDags att kravla mig upp en bit ur jobbdimman och tala om att jag lever. För det gör jag. I allra högsta grad. Men de senaste månaderna går till historien som den mest hektiska jobbperioder jag har haft på många år. Kanske att jag nu i efterhand inser att det blev mer än vad jag trodde men jag var ändå helt förberedd på många långa arbetsdagar när jag för några månader sen tackade ja till två nya arbetsuppgifter.PR och marknadsansvarig för IRONMAN 70.3 Jönköping och Hälsoinspiratör på ett företag. FöreläsningFriskvård på företag har jag inte jobbat med alls sen jag slutade på Hudoteket 2011. Eller föreläsningar är såklart också friskvård men det jag gör nu handlar både om att föreläsa och om individuella hälsosamtal med alla anställda. Så de senaste veckorna har mina dagar dragit igång vid 4.30 och slutat betydligt senare än vad som är hälsosamt. Man kan kalla det ketchupeffekten. Plötsligt händer allt på en gång och alla som driver eget företag vet hur oerhört svårt det är att säga nej när förfrågningar rullar in.Jobb på ScandicMen om det är något jag lärt mig under de här månaderna så är det att hela tiden jobba efter ”THE POWER OF NOW”. Att helt enkelt försöka göra saker saker direkt och inte skjuta på dem. Skjuter man på göromål är risken stor att vissa saker inte blir gjorda alls istället. Jag är expert på att skjuta på saker. Jag tänker alltid att jag vill hitta ett bättre tillfälle att svara på det där mailet, skriva den där texten eller författa det där blogginlägget.

VårbildMen det där tillfället kommer såklart aldrig. Istället byggs det på med nya saker och tillslut har man ett berg av ”to do” att beta sig igenom. Under extremt hektiska perioder känns just detta med The Power of now ännu viktigare och jag har använt det nästan som ett mantra jag upprepar dagligen för mig själv när jag är nära att skjuta på något som skulle kunna göras direkt. Så med det mantrat i ryggen knyter jag näven och behåller mitt fokus ett tag till. Fram till den 26:e mars närmare bestämt då det är dags att åka till varmare breddgrader och njuta av några dagars ledighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s