susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Blick ner.jpgDen där avgrundsdjupa hostan, taggtrådshalsen, den kraftlösa kroppen och febern som vägrade ge med sig. Min kropp gav mig ALLA signaler om att det var hög tid att tagga ner. Jag skäms nästan lite över att skriva det här men med ett fulltecknat arbetsschema har min hjärna inte kunnat tänka någon annan tanke än att fortsätta kämpa och inte ge upp. Jag har tänkt att så farligt är det nog inte. En liten förkylning får man räkna med. Två alvedon och rätt mental inställning så klarar jag nästa dag också.

Brygga.jpgDet höll i några dagar men igår sa kroppen tack och hej och jag mer eller mindre svimmade av hemma på köksgolvet. Tror ni att jag gav upp för det? Jag fattar att det är idioti men jag kravlade mig upp och tänkte att jag kanske behöver se till att få någon form av medicin så att sjukdomsförloppet går lite snabbare. Det enda som fanns i mitt huvud var alla de uppdrag jag har den här veckan som jag inte under några omständigheter ville boka av. Men väl på plats hos farbrorn doktorn insåg jag att det inte var så mycket att be för. Med dubbelsidig lunginflammation och akut stämbandsinflammation så var det bara att kasta in handduken.Byxdress

Den här skulle vara kvällens outfit med höga klackar och nya coola smycken!

Och därmed sprack drömmen om få genomföra ett av de roligaste uppdragen jag någonsin fått förfrågan om. I dag, på den internationella kvinnodagen, skulle jag stå på scenen som konferencier inför närmare 600 personer under eventet Börja Gilla på Spira. Ni som känner mig vet att hur mycket jag sett fram emot och laddat för detta. Välskrivet manus, ny outfit och både min frisör och fotograf på plats.

Börja gillaUtöver det så är denna veckas agenda sprängfylld med andra föreläsaruppdrag, möten, resor och event. Men vad gör man? Tar en alvedon och tänker att det handlar om rätt mental inställning. Nej, givetvis inte. Nu gör jag precis det som jag brukar råda alla andra. Tar det lugnt, taggar ner och kommer tillbaka när jag är stark, frisk och fokuserad igen.

9 reaktioner på ”Dagen då kroppen sa stopp

 1. Elna skriver:

  Åh, så himla tråkigt. Det är ju lätt att vara efterklok men just för stunden hjälper det ju inte. Jag känner med dig och jag hoppas du kryar på dig ordentligt och så håller jag tummen hårt för att du hittar balans igen och får fler drömbokningar framöver. KRAM!

  Gilla

 2. Susanne Dalsätt skriver:

  Tack snälla Elna 🙂

  Gilla

 3. Karin skriver:

  Åh så trist.Men det kommer fler tillfällen.Unna dig lyxen att få vara sjuk
  .Du kommer igen och även hälsan för den är ju viktigaste.
  Ta hand om dig.
  Kram

  Gilla

 4. Susanne Dalsätt skriver:

  Tack för omtanken Karin 🙂

  Gilla

 5. Anna Jansson skriver:

  Ja ta verkligen vara på tiden och var sjuk på riktigt, det är ofta när man skyndar tillbaka som bakslagen kommer som ett brev på posten!

  Gilla

 6. CarroH skriver:

  Nej, det hade nog blivit Sluta gilla om du hade gett dig på det…Hoppas du slipper ligga på sjukan i alla fall!

  Gilla

 7. carlnsfisk skriver:

  Jag är tyvärr lika bra på att prestera, bita ihop och lever efter devisen ”Det är alltid för tidigt att ge upp”
  En vacker dag i början på april 2012 gjorde jag det en gång för mycket. En vanlig förkylning gav inte riktigt med sig, jag överåt alvedon men ringde ändå två gånger till vårdcentralen och fick svaret att jag skulle vila & vänta två dagar till.
  Men rätt som det var gick det inte; jag kände att det inte gick andas, det sved i bröstet och jag hostade upp blod. Svimmade av hemma. Min man körde mig till Ryhov & dubbelsidiga lunginflammationen var ett faktum.
  Det blev fyra veckors sjukskrivning och 2-3 månader innan jag nästan kände mig som vanligt. Att gå en promenad var nästan omöjligt att genomföra.

  Ta vara på dig & familjen. Jag hoppas att fler kan lära sig att lyssna på kroppen och stanna upp ibland.

  Kram
  Maria

  Gilla

 8. Susanne Dalsätt skriver:

  Kära nån. Tack bästa Maria för att du delar med dig. Varför är det så oerhört svårt att lyssna på kroppen? Men jag säger bara TACK till alla er som vågat träda fram nu och dela med er av era historier. Jag har tagit till mig vartenda ord och tänker jobba STENHÅRT för att bli bättre på att lyssna på kroppens signaler.

  Stor varm kram till dig kära Maria

  Gilla

 9. Gunnar Esping skriver:

  Hej!

  Känner inte dig, men såg dethär för Marika Svensson gillade det på Facebook 😄
  Jo det är lätt att köra på då vi försöker förverkliga oss och räcka till till mer än vad vi är skapta för, för vi så gärna vill.

  Krya på dig ! Även Malin 😄

  Detta kanske kan vara något:
  http://www.medborgarskolan.se/arrangemang/?aid=876862&mid=680&sgid=51

  Eller detta: http://www.yogaacademy.se

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s