susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Film: Henrik Rosen

Höga mål, tydlig plan och fullständigt fokus. Eller utan mål, ingen plan och bara ”go with the flow”.
Jag är en sådan som gillar båda. Jag inspireras oerhört av ett kittlande mål, en genomtänkt plan och att befinna mig i IRONMAN-bubblan.

Men inte alltid!
Ibland trivs jag bättre med att ta dagen som den kommer, träna triathlon utan träningsprogram och helt enkelt bara ägna mig åt sporten jag älskar på ett mer spontant sätt. Jag och K.jpgInför säsongen 2019 så valde jag det sistnämnda. Det beslutet var lätt och har hela vägen känts hundra procent rätt.
Inte ens när jag stod vid sidan om den röda mattan under IRONMAN Kalmar i år och hejade på mina fantastiska vänner ångrade jag mitt beslut utan njöt av den smittande stämningen och känslan som redan där och då började gro.

Vickan.jpg

*Min fina vän, stora inspiratör och superkvinnan Victoria Grann Hammarström*

Så när anmälan till IRONMAN Kalmar 2020 öppnade så fanns det inte några som helst tvivel. Nu var det dags att sätta det där tydliga målet, styra upp en bra plan och njuta av en inspirerande resa mot min sjunde IRONMAN.Med mask.jpgInför 2020 års mål så bestämde jag mig för att anlita Aktivitus. Med målsättningen att verkligen ta min form till nästa nivå så kändes det här steget som en förutsättning för att verkligen lyckas.Aktivitus.jpg

I början av oktober åkte jag ner till Mattias i Göteborg för att ta reda på mitt utgångsläge och sen genom deras ”Premium-paket” få hjälp med min träning ända fram till den 15:e augusti.
Linda Linhart blev min coach och med start den 4:e november klev jag på mitt nya träningsprogram.Mattias.jpgI exakt fem veckor har jag nu tränat på ett för mig HELT nytt sätt. Varenda träningspass är skräddarsytt fullständigt efter mina tesvärden och varenda minut av min träning registreras och analyseras. 
Efter ett år av ganska ostrukturerad träning så har det här sättet att träna på gett mig en ENORM inspirationsboozt. 
Varenda träningspass känns nytt och inspirerande samt vetskapen om att ha min coach hand i ryggen gör mig avslappnad, motiverad och oerhört strukturerad. Wattbike.jpgEn intressant iakttagelse är att jag tränar mindre än jag brukar men med betydligt högre kvalitet. En annan iakttagelse är att när jag tränar hårt så tränar jag hårt och när jag tränar lätt så är det lätt.
En viktig insikt för mig som tidigare tränat allt för mycket i zonen mittemellan. 
I mitt upplägg ingår också att jag gör om mina tester var fjärde månad för att på så sätt kunna följa min utveckling. fullsizeoutput_5b05Idag när det här inlägget skrivs så är det exakt 250 dagar kvar till IRONMAN Kalmar då jag har som mål att på bästa sätt ta mig igenom 3800 meter simning, 18 mil cykel och sen avsluta med ett marathon.
Jag har höga mål inför nästa år men är också oerhört ödmjuk inför uppgiften.                 Jag vet av egen erfarenhet att ALLT kan hända under en IRONMAN.
Men oavsett vad, så gillar jag att sikta mot himlen även om jag bara når till trädtopparna.Finisher.jpgEn oerhört utmanande och inspirerande tanke är att försöka gå under 11 h.
Nästa nivå är att sikta på pers (11.18.59 2018).
Funkar inget av detta så ska försöka ta mig till den röda mattan med ett leende på läpparna ändå och vara stolt och nöjd över att jag gjorde mitt absolut bästa med det jag hade i kroppen just den dagen.

Men än det är långt kvar till den 15:e augusti så först ner i gruvan och göra grovjobbet i några månader…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s