susannedalsatt

Föreläsare, Träningscoach, Inspiratör

Den fjärde november drog jag igång med mitt nya träningsprogram från Aktivitus, designat av grillmästare Linda Linhart. Ett program upplagt och anpassat helt utifrån triathlontestet jag genomförde i slutet av oktober. (Här berättar jag lite mer om det). Ett program som skulle visa sig bli ett helt nytt sätt för mig att träna. Ett program planerat in i det minsta detalj efter watt, puls, fart och kadens med stort fokus på cykel som jag valt att prioritera högst just nu. Ett oerhört inspirerande upplägg men också utmanande för hon som sällan kliver utanför sin comforzone.Min starka sida när det gäller träning är min förmåga att planera och prioritera. Det händer sällan eller aldrig att jag inte håller mig till planen om det nu inte är så att kroppen säger ifrån. Men latmasken i mig brukar hålla sig borta och långa arbetsdagar brukar inte heller vara några hinder. Just det har jag lyckats bäst med under den här perioden. Planering och prioriteringar för att få träningen gjord. Men det finns en annan del i träningen där jag fortfarande har mycket kvar att lära. Förmågan att kliva utanför min comfortzone. Jag har i ärlighetens namn riktigt svårt för att pressa upp pulsen i de där riktigt höga zonerna och ligga kvar där så länge som det krävs för att få den där utvecklingen som jag ändå önskar. Men det ska gudarna veta vad jag kämpat hårt med dessa pass. Förhoppningsvis blir jag till slut bra på det jag tränar på även när det gäller det här.                      Den 27:e februari, ganska exakt fyra månader senare, klev jag med något tveksamma steg in på Aktivitus igen redo för att göra om mina tester. Hemläxan var gjord men jag var ändå osäker på om jag gjort jobbet tillräckligt bra. Den oron visade sig vara helt i onödan. Min insats hade gett utdelning och då framförallt när det gällde cykel. Jag hade lyckats knuffa upp både min aeroba och anaeroba tröskel några snäpp. Och trots att jag har mer än halverat min löpmängd sen förra testet var min tröskel högre och mitt syreupptag och testvärde bättre. Den tuffa cykelträning och Lindas geniala träningsupplägg hade verkligen gett mig önskvärt resultat.

Så det var med en skön känsla i kroppen jag lämnade Aktivitus för att ge mig i kast med ytterligare fyra månaders målinriktad träning. När jag satt i bilen på väg hem tänkte jag på hur inspirerande hela den här satsningen med Aktivitus är och vad mycket den gör för min motivation. Träningen går framåt och även om jag sliter hårt hemma i tvättstugan så njuter jag verkligen av resan mot målet. I skrivande stund vet jag inte ens om det stora målet, IRONMAN Kalmar 2020, kommer att bli av.  Men oavsett vad så är den här resan som pågår just nu värt ALLT!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s