Kategorier
Vård

Tandläkare som arbetar obekväma arbetstider

En trasig tand kommer sällan lämpligt. Är det obekväma tider finns det tandläkare man kan kontakta när man behöver akut hjälp. Lös tandproblemet med att boka en tid hos akuttandläkaren.

Tänk dig julen. Snön gnistrar ute, julmusik på låg volym, granen är klädd och du ska bara äta en god knäck för att insupa julkänslan. Barnen sover ju ändå och ingen märker något. Med knäcken i din hand vecklar du ut pappret och stoppar in den i munnen. Plötsligt hörs tassandet av små fötter och du får snabbt tugga i dig knäcken när det händer!

Knäcken knäckte tanden

En tyst svordom medan man känner efter inne i munnen med tungan; vad var det som hände? När barnet tittar bort spottar man ut knäcken i handen och inser att det sitter en fyllning mitt i den. Just knäcken är ett ganska vanligt tandscenario om man frågar tandläkarkåren.

Givetvis finns det andra livsmedel som också kan göra sönder tänderna. Ett tuggummi kan ge tanden den sista lilla knuff den behöver för att gå i beståndsdelar. En mjuk ostskiva sägs också vara lurigt eftersom man tror att det är hårda saker man biter sönder tänderna på. Problemet är att oberoende av säsong så kommer en trasig tand sällan rätt. Det inträffar gärna en sen kväll eller en helg.

En del tandproblem bör man inte dra på eftersom det kan bli värre med exempelvis inflammationer i tänderna istället. Då är det bättre att kontakta en akuttandläkare i Solna och få hjälp med problemet omgående.